Canicross

Dit jaar is er op zaterdag 28 januari voor het eerst een Canicross / Bikejöring en Stepwedstrijd tijdens de Mastboscross! Samen met CanicrossBreda zijn er verschillende mooie- en uitdagende routes door het Mastbos uitgezet.

Hardlopen in het Mastbos met een hond die naar hartenlust mag trekken!

Schrijf jezelf in!

Klik hier om je in te schrijven voor de verschillende onderdelen.


Canicross: hard(er) lopen met je hond Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. De maximale lengte van de lijn is 2 meter. De sport staat open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. Naast een enthousiaste hond heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen (liefst met profiel) nodig. Afhankelijk van looptalent en trekkracht betekent het voor de één gewoon hardlopen met je hond, voor de ander heel veel harder lopen dankzij je hond en voor sommigen lijkt het meer op vliegen. In Nederland is het nog een vrij onbekende sport die echter snel groeit.


Step & Bikejoring: hard(er) fietsen/steppen met je hond Bikejören is mountainbiken in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken. De hond draagt een speciaal tuig en zit met een elastische lijn van maximaal 2,5 meter lang aan het frame van de fiets vast. Een lijnuithouder van flexibel materiaal voorkomt dat de lijn het voorwiel kan raken en wordt om de minuut gestart als in een tijdrit. Voor steppen met je hond gelden grotendeels dezelfde regels als voor Bikejören. En op een vlak en rollend parcours is een langere afstand (5-6 km) geen probleem.

decathlon-logo-breda-blogCLINIC

Wil jij ook canicrossen tijdens de Mastboscross? Ben je in het bezit van een fitte hond? En kun je zonder hond 5 km op eigen tempo hardlopen/dribbelen? Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan een aantal leuke en praktische workshops om daarna de wedstrijd met ons mee te lopen!
Kom op 7, 14 en 21 januari trainen en dan lopen we op 28 jan een wedstrijd in het mastbos. Dit alles onder de deskundige leiding van John van Zundert canicrosstrainer van Canicross Breda.
Aanvang canicrosstraining 15.30 uur.
Inschrijfgelden € 25,00 incl inschrijving mastboscanicross.

Opgeven doe je via info@canicrossbreda.nl


HET PROGRAMMA

11.30 uur CaniCross Kort 2300 m 1 gele ronde

12.15 uur CaniCross Stepjoring 2300 m 1 gele ronde

13.00 uur CaniCross Fun/kids 900 m

13.45 uur CaniCross Lang 6200 m 1 CC ronde

14.50 uur CaniCross Bikejoring 6200 m 1 CC ronde

15.10 uur prijsuitreiking CaniCross (alle onderdelen)LET OP: Voor honden gelden in deze sport minimumleeftijden, 10 maanden voor de Fun-afstand, 1 jaar voor canicross lang en kort en 18 maanden voor bikejöring en steppen. Voor de laatste 2 onderdelen is bovendien een ontheffing nodig van het ministerie (RVO). Kijk voor alle regels op de website van Canicross Nederland