Goed doel

De Mastboscross ondersteunt het fonds gehandicaptensport.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Daarom staan wij als één team achter deze sporters en hebben de missie er voor te zorgen dat ook mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen sporten. Fonds Gehandicaptensport werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van (financiële) middelen en het toekennen van subsidies aan onze doelgroep.

Gehandicapten maken dagelijks mee dat zij extra inspanningen moeten leveren bij activiteiten die voor mensen zonder handicap eigenlijk heel vanzelfsprekend zijn. Regelmatig sporten helpt om hier beter mee om te leren gaan. Het maakt namelijk op een leuke manier fysiek en mentaal sterker en geeft zelfvertrouwen.

Maar, voor mensen met een lichamelijke-, zintuiglijke- en/of verstandelijke handicap is er vaak meer nodig om te kunnen sporten. Denk daarbij aan gespecialiseerde begeleiding en vervoer, sportmateriaal dat moet worden aangepast en accommodaties die toegankelijk gemaakt moeten worden. Hoge (financiële) drempels, terwijl sport voor gehandicapten juist heel belangrijk is.

Daarom is jouw hulp van harte welkom, steun Fonds Gehandicaptensport! Ga naar de website van het fonds Gehandicaptensport.

fonds-gehandicapten-sport