Militairen Interland

Onder auspiciën van het Conseil International du Sport Militaire (CISM) organiseert het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) een aantal internationale sportevenementen per jaar waarbij buitenlandse delegaties worden uitgenodigd.

“Friendship through Sport”

Nederland is een van de oprichters van het in 1948 opgerichte CISM waarvan momenteel 134 landen lid zijn.
Het motto van de organisatie is “Friendship through Sport”. Het is dan ook fantastisch om te zien dat vijandige staten tegen en met elkaar kunnen sporten.
Het Nederlandse bureau (BIMS) coördineert de Nederlandse militaire top- en wedstrijdsport. Naast het zelf organiseren van sportevenementen stuurt het BIMS een 20-tal militaire equipe’s aan voor hun deelname aan militaire (wereld)kampioenschappen over de hele wereld.

Strijd tijdens de Mastboscross

"Wij zijn zeer verheugd met het feit dat wij kunnen deelnemen aan de Mastboscross, waarin het militaire kampioenschap is geïntegreerd. Op deze manier is kwaliteit gewaarborgd en bieden wij de militaire atleten een mooi podium om te presteren."
Op dit moment hebben wij de toezegging van 46 militairen aan deze interland waarvan 16 vrouwen en 30 mannen. De vrouwen nemen deel aan de korte cross en de mannen aan de lange cross.
De militairen komen uit de volgende landen Frankrijk, België, Duitsland, Hongarije, Spanje en Nederland


mastboscross_interlandcism